Fill Ups And MCQs-WOS

Fill Ups And Multiple Choice Questions Of Working With Operating System

Q1. Below the title bar there is a ­­­­­­­­­­­­­­­__________ which consists of a number of menu names to which pull down menus are attached.

Ans. Menu bar.

Q2. The Find/search utility can be used to search for files and folders. Find can be started by choosing __________ from the start menu.

Ans. Search.

 

Q3. A ­­­­­­­_________ can contain files as well as subfolders.

Ans. Folder.

Q4. Files when deleted are moved to ___________.

Ans. Recycle Bin.

Q5. Clicking the minimize button reduces the application to an application box taskbar thereby halting its execution. True or False.

Ans. False.

 

Q6. If a window is maximized it will always occupy the entire desktop. True or False.

Ans. True.

 

Q7. The __________ provides access to all active application by maintaining a row of open applications title boxes.

(a)  Title bar

(b)  Task bar

(c)  Start menu

(d)  None of the above.

Ans. (a) Title bar

 

Q8. The paint application is present on which subgroup.

(a)  MS-Office

(b)  Entertainment

(c)  Accessories

(d)  None of the above.

Ans. (c) Accessories

 

Q9. Which of the following is true: Windows 95

(a)  supports filenames of up to 255 characters, including space

(b)  is easy to learn, use, manage and setup

(c)  is single user, multitasking GUI operating system

(d)  All of the above.

Ans. (d) All of the above.

 

Q10. The appropriate application has to be selected from _________ in the start menu to launch the application.

(a)  Programs

(b)  Help

(c)  Documents

(d)  None of the above.

Ans. (a) Programs

 

Q11. A __________ is a collection of buttons which represent various operations that can be carried out within an applications.

(a) Buttons

(b) Menu

(c) Toolbar

(d) None of the above

Ans. (c) Toolbar

Q12. The topmost bar in any application window is the ____________, it display the name of the document or application.

(a) Menu bar

(b) Toolbar

(c) Statue bar

(d) Title bar

Ans. (d) Title Bar.

 

Q13. Windows Explorer is a file management program that you can use to:

(a) View and change the folder/file structures of your disks

(b) View and change the contents of your folder and files

(c) Move, copy, rename, create and delete folder and files

(d) All of the above.

Ans. (d) All of the above.